Как да спрем белите коси отвътре

С възрастта меланина в космените корени намалява, като превръща косата в бяла. Първо белите се косми се появяват около слепоочията, после по темето и накрая засягат задната страна на главата. Процесът на побеляване е постепенен. Има начини обаче да се отървете от белите коси отвътре. При дефицит на някои витамини и минерали в тялото, меланинът намалява. Затова, консумацията на храни, които ги съдържат, може да върне процеса.

byala-kosa

1 . Яжте храни, богати на протеини като зърнени, яйца, соя и месо. Протеините дават на косата блясък и могат да възстановят пигмента.

„РЕСТАРТ 1 – 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ БЕЛИ КОСИ! ВИЖ ТУК

2 . Смесете 4 с.л. бирена мая и 500 грама кисело мляко. Яжте тази смес редовно срещу сива коса. Витамин В е изключително важен за производството не меланин.

3 . Пийте много вода и сокове от плодове и зеленчуци. Пресните сокове съдържат антиоксиданти, които защитават пигмента на косата и пречистват тялото.

4 . Яжте храни, които съдържат минерала мед, като рак, стриди, слънчогледови семки. Дефицит на мед води до посивяване на косата. Приема на такива храни ще увеличи продукцията на маленина и ще ви спаси от сивите коси.

5 . Яжте храни, богати на желязо и йод, като моркови и банани.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *