Как да си правите масажи срещу косопад

Тези масажи са чудесен начин да заредите с енергия и виталност косата си. Капилярните масажи подобряват кръвообръщението на скалпа като заздравяват космените корени. Въпреки че понякога забравяме, косата е „жива“, ражда се, расте и поради различни причини отслабва и започва да капе. Като правите тези масажи, докато се къпете или си нанасяте някакъв продукт, ще постигнете двоен ефект.

масажи

Подобряване на кръвообръщението в зоната, повече кислород до космените фоликули, по- лесен достъп на полезни вещества за косата. Всеки продукт, нанесен чрез масаж, е доста по- ефективен.
Отпускащо усещане. Почнете, че една от най- честите причини за косопада е именно стреса.

Срещу косопад и оплешивяване – сигурното средство е „Ефект- 2“. ВИЖ ТУК:

Важно е да правите масажиращите движения с възглавничките на пръстите, а не с ноктите. Тайната на добрия масаж е комбинирането на кръгови движения с натиск и дори леки подръпвания. Помнете, че масажирате кожата на главата и космените корени, а не косата.

Правете масажите поне 2 пъти в седмицата. Бързо ще забележите положителния ефект върху косата си.

Основни движения

1. Започнете с масажиране от тила (масажът върви от врата към темето), като комбинирате два типа упражнения. Първо, сложете палците от двете страни на ниската част на врата и правете кръгови движения като се изкачвате нагоре с помощта на останалите пръсти. Повторете няколко пъти с леко наведена глава. Продължавайте да работите в зоната, но този път натискайте с палците, докато вървите към темето. Набележете си няколко точки и задържайте в тях за няколко секунди.масажи1

2. Приятното отпускащо усещане започва да ви завладява. Продължете масажа в страничните горни части на главата. Сложете палците между горната част над ушите и слепоочията – както когато си миете косата. Разтворете и другите пръсти. Така, с отворена ръка, повтаряйте движения нагоре- надолу. След това, повторете маршрута, но като описвате кръгове, докато вървите нагоре. Когато стигнете до централната зона, натиснете и пуснете няколко пъти. Накрая, повторете масажите от темето към челото.

3. Накрая, остава да поработите в едни от най- проблемните зони при косопад. Съсредоточете последните движения около слепоочията. Сложете си палците там и с лек натиск, правете кръгове. После, с всички пръсти, опънете в зоната около челото – от ушите нагоре. Освен че ще ви е много приятно, с тези движения лесно ще подобрите значително оросяването на скалпа.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *