Как да си миете косата правилно

Правилното миене на коса може да изглежда лесна задача, но не е. Ето няколко съвета как можете да измиете косата си, за да нямате пърхот, себорея и други проблеми с кожата на главата. Така изглежда блестяща, здрава и красива.

miene-na-kosa

РЕШЕТЕ ПРЕДИ МИЕНЕ

Срешете косата преди да я измиете. Това е важно, защото така ще избегнете образуването на възли. Намалявате риска от късане и стимулирате кръвообращението.

След като се срешете вече можете да преминете към миенето. Не използвайте нито гореща, нито студена вода – нека да е средна температура.

„ЕФЕКТ- 2“ – лосионът срещу оплешивяване и косопад! ВИЖ ТУК

КОЛКО ШАМПОАН ДА ИЗПОЛЗВАМЕ?

Сложете малко шампоан на дланите си и нанесете върху цялото коса. Въпреки че може да изглежда невероятно, малко количество шампоан ще направи повече пяна, а и по- лесно ще се измие. Масажирайте скалпа, докато разнасяте шампоана.

Изплакнете добре, докато косата ви стане грапава на допир. Това означава, че сте махнали шампоана. Ако не го измиетеkosa-shampoan добре, ще се образува мазен слой, от който косата ви ще изглежда зле. Повторете още веднъж слагането на шампоан.

После използвайте балсам в зависимост от типа коса. Нанесете го от центъра към върховете и оставете да подейства 2- 3 минути. После измиете така, че да не остават следи. За повече блясък, последното измиване направете със студена вода.

ОЩЕ СЪВЕТИ ЗА КОСАТА

Когато сушите косата, не я търкайте с кърпата, завийте се с нея и така ще попие влагата. Не прекалявайте с употребата на сешоар, тъй като така косата изсъхва, връхчетата цъфтят по- бързо и пр. Сушете се по естествен начин.

Не мийте косата всеки ден. Най- добре е на 2- 3 дена, защото така естествената мазнина на косата ще я защитава от външните фактори.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *