Как да си мием косата без шампоан

Модата No Poo (без шампоан) набира все повече последователи. Идеята е, че като си мием косата без шампоан, само с вода, я предпазваме от химикалите, които могат да я увредят.

без шампоан

Това е движение срещу миенето на косата без шампоан. Идеята обаче не е съвременна. Тази тенденция се появява още през 80- те, когато коафьорът Лорейн Меси премахва всички шампоани от салона си.

Срещу косопад и оплешивяване – лосионът „Ефект- 2“. ВИЖ ТУК:

Известният фризьор осъзнал, че повечето шампоани съдържат много силни химикали, които унищожават естествената мазнина на косъма. Това води до обратния ефект – скалпът започва да произвежда още повече мазнина. Употребата на шампоаните постепенно създали цели поколения с мазни коси.

Меси решил да се справи с проблема и започнал да мие косите на клиентите си само с вода. Ако косата на клиента е суха, използвал кокосова масло, етерично масло от лавандула или ябълков оцет.

В продължение на 30 години, идеята на Меси завладявала все повече хора в артистичните среди, включително и много без шампоан2от актуалните звезди.

Това разказва известният фризьор Кристофър Робин, сред чийто клиенти са Сиена Милър и Кайли Миног. Той измива косите на известните си клиетки само в маски.

Движението обаче не е поредната ексцентричност на богатите и известните, а и много обикновено хора по света се присъединяват към него. Спирането на шампоана изисква период от време за адаптация на скалпа, който продължава до няколко седмици. Ще ви се струва, че не сте се измили добре и че е по- сух от обикновено. Но когато се стабилизира производството на себум, косата ви ще е много по- блестяща, по- здрава и ще е чиста по- дълго време.

Разбира се, движението „без шампоан“ има и много критици. Фризьорите, които не подкрепят идеята не отричат, че шампоаните са пълни с химикали, но с времето стават все по- нежни и има видове за всеки тип коса. Все пак, опасните шампоани са забранени от здравните служби.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Как да си мием косата без шампоан"

  1. quest bars cheap   08.09.2019 at 9:39

    Nice answers in return of this issue with genuine arguments
    and explaining everything regarding that.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *