Как да се справим с косопад от хормонален дисбаланс

Никоя жена не може да се спаси от хормоналните промени. Случват се всеки месец, като стават особено силни през бременността и менопаузата. Хормоналният дисбаланс води до различни последици, сред които и косопада.

krasiva-kosa

Ние ви предлагаме пет начина да се справите с косопада, причинен от промени в хормоните:

1. Много вода. Хората, които не пият достатъчно вода, често страдат от хормонален дисбаланс. Затова, пийте вода през целия ден. Започнете още със ставането от леглото. Така ще изхвърлите токсините от тялото си и няма толкова лесно да губите косата си.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

2. Релакс терапии. Стресът изостря косопада, така че го дръжте настрана от вас с различни видове терапии: плуване, йога, пилатес, медитация и пр. Доказано е, че хората, които медитират, имат по- здрава и силна коса.

sport-hrana

3. Спорт. Тренировките не само ще направят фигурата ви по- снажна, но и ще ви помогнат да поддържате здравословно тегло. Ще ви помогне да направите косата си по- силна: ще балансира хормоните, ще подобри кръвообращението в тялото, най- вече на скалпа. Изберете си физически дейности, които ви харесват, и ги правете пет пъти седмично.

4. Хубав сън. Ако искате здрава и силна коса, трябва да се наспивате добре. Лягайте и ставайте по едно и също време. Спете редовно между 7 и 8 часа. Не само косата ви ще стане по- здрава, но и ще сте заредени с енергия.

5. Здравословни навици. Пушите? Пиете много алкохол? Преяждате? За да сте красиви и да имате хубава коса, трябва да се освободите от подобни вредни навици.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *