Как да се спасим от бялата коса

Космените фоликули, които произвеждат високи нива на меланина, правят косата по- тъмна. Колкото повече човек остарява, производството на меланин намалява, а косата започва да изсветлява, докато не стане сива. Някои заболявания, като тези на щитовидната жлеза, могат да предизвикат преждевременно побеляване. За щастие, можете да стимулирате фоликулите, за да увеличите производството на меланин.

melanin

ЕТО КАКВО ДА ПРАВИТЕ, ЗА ДА СПРЕТЕ ПОБЕЛЯВАНЕТО:

„РЕСТАРТ 1 – 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ БЕЛИ КОСИ! ВИЖ ТУК

1 . Пийте витамини В5, В6, Е и фолиева киселина, за да увеличите производството на меланин в космения фоликул. Други витамини включват биотин, също витамини като В7, инозитол и В3. Може да избегнете пиенето на различни витамини, като пиете В комплекс.

2 . Включете минералът мед в храненето си. Той е задължителен за образуването на тъмния

Храни с мед
Храни с мед

пигмент, както на косата, така и на кожата. Естествените източници на мед като леща, пълзнозърнести храни, авокадо, бадеми, соево брашно.

3 . Включете и витамин А. Необходим е за здрава кожа на главата и космените фоликули. Здравият фоликул може да използва в по- голяма степен веществата, сред които и меланина.

4 . Яжте зеленчуци със зелени листа, като спанак, зеле, марули и пр. Освен че са богати на витамини, те обогатяват с кислород включително скалпа и космените фоликули.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *