Как да се предпазим от косопада от стрес

kosopad-pri-jeni

Телогенният ефлувиум е състояние, което предизвиква косопад заради емоционален или физически стрес. Възможните стресиращи фактори включват силно притеснение за работата, смърт на близък, раждане, тежко заболяване, икономически проблеми, развод, тежка операция. Заради продължителността на цикъла на растеж, хората започват да губят косата си седмици или месеци, след като се е случило стресиращото събитие. Предлагаме ви някои решения, които да ви помогнат за облекчаване на стреса и намаляване на ефекта от телогенния ефлувиум.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОН СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

1. Консултация с лекар, за да се открие причината за телогенния ефлувиум. Докато стресиращите изживявания са едни от основните причини, други причини могат да са дефицита на желязо и цинк, прекаляване с витамин А, разстройство на щитовидната жлеза, лекарства като бетаблокери, антидепресанти и др.

– Косопадът заради телогенен ефлувиум се причинява от внезапни и силни фактори. Дали причината за косопада ви е телогенен ефлувиум се установява като се вземе проба от кожата на скалпа. Пробата се изследва под микроскоп, за да се определи състоянието на космените фоликули.
– Ако лекарят установи, че имате дефицит на минерали, може да ги взимате като добавки. Ако косопада е причинен от медикаменти с рецепти, помолете лекаря да ви го замени с друг вариант, който да няма странични ефекти.

kosopad-ot-stres

2. Намалете стресиращите мисли. Правете практики, които намаляват стреса:
– 20 минути упражнения дневно произвеждат ендорфини, които помагат да се намали стреса.
– Правенето на масаж не само облекчава мускулното напрежение, но и помага на кръвообращението по цялото тяло и намалява емоционалния и физическия стрес.
– Водете си дневник, за да се разтоварвате писмено от натрупания стрес.
– Снижете социалните, емоционалните и професионалните изисквания върху себе си.

3. Следете прогреса на косопада. Ако забелязвате, че косопадът е започнал да намалява след 6 месеца, тогава вашият телогенен ефлувиум намалява.
– Косопада започва да намалява между 6 и 8 месеца, стига стресът да е отшумял. Телогенният ефлувиум се коригира с вреемето.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *