Как да се грижим за смесен тип коса

kosa-smesen-tip

Смесеният тип коса е с мазни корени и сухи връхчета. Този тип коса е доста труден за поддържане, но не и невъзможен. Ето как да се грижим за тази коса:

Употреба на шампоан

Сигурно неистово искате да се отървете от мазнината по скалпа, който придава лош вид на косата ви. За да избегнете увреждането на връхчетата, така че да не изсъхват повече, използвайте шампоан с малко по- високо рН три пъти седмично. Също можете да използвате сух шампоан за корените, за да абсорбира мазнината от скалпа, без да засегяте връхчетата. При плакненето избягвайте прекалено горещата вода. Така не само затваряте порите, но и се предпазвате от образуване на статично електричество.

„АНАГЕН- HR“ – КРАЙ НА ОПЛЕШИВЯВАНЕТО И КОСОПАДА! ВИЖ ТУК:

kosa-chupliva

Използвайте масло

Смесеният тип коса се нуждае от третиране с различни видове масло, като зехтин, от семки на грозде, кокос и рицин. Когато ги използвате, трябва да ги нанасяте по цялата дължина на косата, като избягвате корените. Нанасяйте маслото, което сте избрали, един час преди миене.

Подстригвайте често

Избягвайте цъфналите връхчета и ги подстригвайте през два- три месеца. Помолете фризьора си само тях да подстригва и скоро ще забележите разликата.

Изберете добър балсам

За да избегнете цъфвалите връхчета, използвайте балсам за дълбоко подхранване, за да се предпазите от мазния слой по скалпа. Трябва да използвате хидратиращ балсам само за връхчетата, за да не е толкова суха косата ви.

Добър начин да използваме максимално хидратиращият ефект от балсама е като го нанасяме върху връхчетата и завием косата с гореща и влажна кърпа. Оставете да действа 60 минути и накрая изплакнете обилно със студена вода.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *