Как да се грижим за косата след плуване

kosa-lyato

Вие сте от жените, които обичат да плуват? Ако е така, със сигурност сте в страхотна физическа форма, но косата ви страда ежедневно от водата в басейна.

Увредената коса е често срещана при жените, които практикуват този спорт, тъй като хлорът и химическите вещества са изключително вредни, особено ако косата ни е боядисана. Предлагаме ви няколко полезни съвета как да пазите по- добре косата си от водата в басейна:

Ако всеки сезон практикувате плуване, вероятно носите шапка за басейн. Латексовите обаче са особено вредни за косата. Най- добре си вземете шапка от силикон или от найлон.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

kosa-prez-lqtoto

Преди да сложите шапката, е добре да сложите протектор за косата. Добър балсам или крем за косата, за да не се изсушава косата ви прекомерно много. Въпреки че шапката трябва да предпазва косата от мокрене, винаги влиза вода. Затова, трябва да я изчиствате много внимателно от хлора.

След басейн най- препоръчително е да се използва шампоан с натриев тиосулфат, който неутрализира изсушаващия ефект на хлора. Тъй като е трудно да се намери такъв продукт, може да използвате шампоан с екстракт от жито, кисело мляко и невен.

След миенето, не забравяйте хидратирането. Използвайте възстановяваща маска веднъж седмично, за да може косата ви да се възстанови. Ако косата ви е боядисана, използвайте съответната подходяща маска.

Когато косата ви е влажна, не я връзвайте на опашка или плитка.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *