Как да се грижим за косата през зимата

Сезонните климатични промени неизменно влияят върху косата ни. През лятото се изсушава и променя цвета си, липсата на слънце я лишава от блясък и обем. Когато говорим за грижи за косата, зависи от нас да е красива и блестяща. Предлагаме ви някои полезни съвети за грижа за косата през зимата.

kosa-prez-zima

ИНСТРУКЦИИ:

1. Доверете се на фризьора си, за да ви препоръчва подходяща козметика за вашия тип коса, както и за студения сезон.

2. Винаги поддържайте косата хидратирана, като използвате козметика, в която сте сигурни.

3. За суха коса се препоръчва шампоан срещу косопад с хидратиращи масла, използвайте и балсам за същия тип. Включете и маска. Не мийте косата си всеки ден, за да могат естествените мазнини да я предпазват от климатичните особености.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosa-prez-zimata

4. Опитайте се да ограничите употребата на сешоар, преса и маша. Не е тайна, че топлинните уреди изтощават доста косата, тъй като високите температури я карат да се къса, да е без блясък и я увреждат.

5. Поне веднъж седмично си правете хидратираща маска, който да подхранва косата. След като я нанесете, усилете ефекта като си сложете шапка за баня поне за 10 минути.

6. Друго помощно средство, за да имате блясък и да е подхранена косата, е употребата на ампули. Може да си я слагате веднъж седмично върху косата или да сложите две- три в шампоана и балсама.

7. Отделете един ден от седмицата, в който да си правите домашна рецепта за косата.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *