Как да се грижим за косата през есента – 5 стъпки

Всеки сезон си има своите особености. Затова трябва да полагаме специфични грижи за външния си вид, в това число и за косата.

kosa-esen-griji

През есента настъпват много промени: падат температурите, вятърът се отразява както на кожата, така и на косата и пр.

КАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА КОСАТА ПРЕЗ ЕСЕНТА:

1. Възстановете увредената коса. Ако не сте взели необходимите мерки през лятото, косата става суха и безжизнена. Време е да я съживите и да я възстановите за новия сезон. Първата стъпка е дълбоката хидратация. След като измиете косата с шампоана, сложете възстановяващ балсам и веднъж седмично си правете хидратираща маска.
2. Домашна хидратираща маска. Смесете 1 с.л. зехтин, 1 с.л. олио и 1 с.л. бадемово масло в един съд. Нанесете маската по цялата коса – от корените до върховете. Оставете да действа 15 минути, като си сложите шапка за баня. Изплакнете обилно с вода, както обикновено.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosa-prez-esenta
3. Внимавайте с влагата. Смяната на климата, дъждовете и влажността правят косата по- стърчаща. За да избегнете този ефект, слагайте пяна за ресане на косата.
4. Идеално време за нова прическа. За да е красива косата ви, отрежете цъфналите връхчета. Намалете дължината на косата поне с два пръста всеки два месеца, защото есенното време се отразява най- много на връхчетата.
5. Погрижете се за косопада. През есента обикновено настъпва косопад. Това се дължи на регенерацията на космите. По време на есенния косопад:
– Избягвайте топлинните уреди.
– Масажирайте скалпа.
– Използвайте гребе с широки зъби.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *