Как да се грижим за боядисаната коса

Боядисаната коса се нуждае от допълнителни грижи, за да е здрава и красива, както структурата, така и цвета й.

боядисване

Независимо дали за да скриете белите коси или за да промените външния си вид, боядисването на косата е предпочитано от повечето жени, че дори и мъже. За щастие повечето от съвременните бои са с добро качество, които пазят косъма, но така или иначе, боядисването е агресивна процедура към косата.

Боядисаната коса изисква допълнителни грижи за постигането на двоен ефект: здрава коса и по- дълго запазване на цвета.

Преди да се боядисате трябва да сте сигурни, че косата ви е в добро състояние. Ако косата ви се сплита, дехидратирана е, без блясък и склонна към поява на пърхот, не е най- добрият кандидат за боядисване. Върнете й здравето и когато видите, че отново е силна, може да се замислете да й смените цвета.

„Ефект- 2“ – срещу косопад и оплешивяване! ВИЖ ТУК:

Ако косата ви е здрава, първо трябва да изберете най- подходящия цвят според естествения ви цвят, очите и тена на кожата. Ако не сте сигурна, използвайте фито боя без амоняк и потърсете съвет във вашия фризьорски салон.

След като се боядисате, от грижите които ще положите, до голяма степен зависи как ще изглежда косата ви.

Изчакайте два дни без да си миете косата, след като я боядисате. По този начин цветните пигменти най- добребоядисване1 ще се разпределят по косъма. Освен това, естестевният себум на скалпа, е най- добрият защитник срещу агресията на боядисването.

За да бъде косата във възможно най- добро състояние, използвайте четки с естествени зъби и гребени не от метал. Трябва да използвате продукти, специално за боядисана коса. Мийте косата толкова често, колкото и преди това, но с подходящ шампоан. Изберете такъв, който съдържа защитни филтри срещу слънчеви лъчи.

Балсамът също е много важен за перфектната хидратация. Чрез него ще избегнете цъфтенето на връхчетата.

Разбира се, има и природни средства, които да дадат перфектни резултати за боядисаната коса. Включете в последното измиване отвара от лайка, ако сте руса. Отвара от кестени или няколко капки оцет за блясък на тъмната коса. Правете последното измиване със студена вода.

Седмична маска, насочена към хидратацията на косата, също е задължителна. Те подхранват в дълбочина, правят косъма по- гъвкав и поддържат връхчетата в идеално състояние. Ако за естествената коса са препоръчително, то за боядисаната маските са задължителни.

Също така, не прекалявайте със сешоарите, машата и пресата (слагайте преди това анти- термичен серум). Ако искате косата ви да е здрава, трябва да има разстояние от два месеца между боядисванията. Ако се налага по- често, боядисвайте само корените, не цялата коса.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *