Как да придадем повече обем на косата

kosopad-meniu

В повечето статии ни обясняват как да намалим статичното електричество на косата или да се справим с пърхота, но какво да правят хората с тънка коса, която има нужда от повече обем? Ето някои практични съвети, които да ви ориентират:

Сушете косата обърната. Наведете косата към пода. Започнете да сушите с топла струя, а накрая завършете със студена. Изправете главата си бавно, за да не ви се вие свят. Срешете се както обикновено.

Третирате с кокосово масло. Два пъти седмично третирайте с кокосово масло, като го нанасяте 15 минути преди да извиете косата. Продуктът е подходящ при суха коса.

Подстрижете. Подстригвайте всеки месец или всеки месец и половина връхчетата на косата, които са най- сухата й част. Така няма да се къса толкова лесно. По- лесно ще й придадете обем.

Грижете се за скалпа. Въпреки че може да изглежда, че косата се нуждае от интензивна терапия, космените фоликули са живи и функционират. Масажирайте скалпа си два- три пъти дневно в продължение на пет минути. Може да сложите няколко капки зехтин, като започнете масажа от челото и стигнете до темето, като минете през слепоочията и тила. Така подобряваме кръвообращението.

Повече вълни. Къдравата и вълниста коса е с по- голям обем. Може да си къдрите косата с ролки преди сън. Използвайте фиксатор.

„АНАГЕН- HR“ – КРАЙ НА ОПЛЕШИВЯВАНЕТО И БЯЛАТА КОСА! ВИЖ ТУК:

kosa-prodikti

Решете се повече с четка. Не повече от два пъти на ден. Иначе космите ще започнат да се късат от фрикциите. Това се отразява на здравето на косата.

Използвайте яйце. Може да приготвите чудесна подхранваща маска. Кератинът е една от съставките на косата и за да се произвежда, е необходим протеин, който се съдържа в яйцето. Изяжте едно яйце на закуска, обяд или вечеря.

Веднъж седмично правете следната маска: разбийте яйце и добавете малко зехтин. Нанесете върху косата, като наблегнете на скалпа. Сложете шапка за баня, оставете да действа 15 минути преди да се измие с топла вода. Последното миене трябва да е със студена вода. Така космените фоликули се затварят и произвеждат себум.

Не пушете. Цигареният дим вреди на косата ни, като я прави безжизнена и без обем. Това се дължи на никотинът, който ограничава достъпа на количеството кръв, която достига до фоликулите и влошава ситуацията.

Не се боядисвайте. Химикалите в боята за коса й вредят, колкото и рафинирани да са вече. Ако е възможно, не се боядисвайте.

Нанасяйте масла по връхчетата. Бадемовото масло е доста интересен продукт. Когато косата е права, връхчетата са по- слаби. Подхранете с масло и стиснете, докато се образуват няколко вълни.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *