Как да преборим косопада

Косопадът е сред най- често срещаните проблеми в днешно време – засяга както мъже, така и жени. Има много причини, които могат да доведат до това състояние на косата. Независимо защо се е появил косопада, ето някои неща, които може да направите, за да се справите или поне да го намалите:

kosopad-prichini

 Добро хранене. Когато страдаме от косопад, доброто хранене ни помага да се справим с проблема и да имаме здрава и красива храна. Менюто ни трябва да е богато на плодове и зеленчуци, да избягваме мазнините и вредната храна. За да се предпазим от косопад, трябва да приемаме достатъчно витамин А, който стимулира растежа на косата; витамин В5, който възстановява косата и кожата; витамин В3, стимулира кръвообращението; витамин С, прави косата здрава; витамин Е, възстановява и подхранва косата.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

Избягвайте излагането на слънце. UVлъчите не само засягат здравето на кожата ни, но и доста я увреждат. Излагането на слънце я правят слаба, изсушават я, подпомагат падането й.

 Избягвайте химикалите. Имаме голям избор от продукти за коса на пазара. Но не трябва да злоупотребяваме с тях. Използвайте по възможност само натурални продукти.

kosopad-sledi

 Изберете правилен гребен. Когато имаме косопад, трябва да внимаваме с ресането, защото можем да изгубим още повече коса. Скалпът трябва да е чист, за да не се запушват фоликулите.

 Намалете носенето на шапки и кърпи. Също така, намалете носенето на разни аксесоари за коса, които допълнително изтощават косата.

 Избягвайте сешоари и преса. Тези уреди ни помагат да изглеждаме по- красиви, но истината е, че много изтощават косата.

 Избягвайте стреса и притесненията. Стресът е сред основните причинители за косопад, защото увеличава свиването на кръвоносните съдове, които хранят косата.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *