Как да поддържаме лесно косата си в 3 стъпки

Здравата коса има повече блясък, повече се движи. Предлагаме ви няколко лесни съвета как винаги да изглеждате красиви:

kosa-krasiva

1. Натурално третиране. Кокосът, авокадото и зехтина съдържат отлични масла, които са полезни за грижата за косата. Маслата попиват активно под кожата, като я правят блестяща и я предпазват от пърхот.

Когато измиете косата си с обикновения шампоан, после нанесете масло кокосово масло или някое от останалите. Задръжте няколко минути. После изплакнете обилно с вода и ще видите колко добре ще се хидратира косата ви.

2. Мийте косата по- рядко. Всекидневното миене не означава, че косата ви ще е по- чиста. Напротив! Прекаляването с шампоан може доста да й навреди, защото така се измиват натуралните масла и полезните вещества.

Ако си миете косата всеки ден, ще се къса по- лесно, защото ще е по- тънка, ще изгуби естествения си блясък, а скалпът ще стане по- сух. Може да се образува и пърхот.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosopad-hrani

Най- добрият вариант е да пропускате един ден между миенията на косата и да използвате по- често домашен шампоан. Например, сода бикарбонат смесена с вода между две миения, за да използвате по- малко шампоан. Така ще премахвате излишната мазнина.

3. Натурален балсам. Чрез него поддържате косата блестяща и хидратирана, но не е необходимо да го използвате при всяко миене. Добре е да редувате купешкия с домашно приготвен балсам.

Добър вариант е да смесите ябълков оцет с вода, така получавате най- евтиния и лесен домашен балсам.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *