Как да направим косата по- силна

Косата е изключително важна за всички нас. Това е сред основните оръжия на нашата красота. Всички се стараем да имаме хубава коса – мека, блестяща и много жизнена. Но за да изглежда прекрасна, трябва да се грижим подобаващо за нея. Ето някои съвети как да направим косата си по- здрава:

Срещу косопад и оплешивяване – лосионът „Ефект- 2“. ВИЖ ТУК

силна коса

1 . Използвайте възстановяващ шампоан. Употребата на шампоан е ключът към грижата за косата ни. Има различни типове шампоани на пазара за всеки тип коса. Може да върнете силата на увредената коса с възстановяващи шампоани, които съдържат протеини, кератин и аминокиселини. Тези съставки ще направят косата ви по- издръжлива на вредите.

2 . Хидратирайте връхчетата. Един от най- видимите признаци, че косата ни не е добре, са цъфналите връхчета. Използвайте балсам за косата 2-3 пъти седмично. Не забравяйте да ги подстригвате редовно, за да е по- красива и здрава косата.

3 . Не прекалявайте със сешоара и пресата. Много жени са зависими от пресата и сешоара. В дългосрочен план обаче, те увреждат косата. Колкото и защити да имат или да използвате, не трябва да прекалявате с тези уреди.

4. Решете се внимателно. Когато излизате от баня, разплетете мократа коса с гребен с широки зъби, за да избегнетесилна коса2 късането и отслабването. Винаги се решете внимателно и не бързайте.

5 . Подобрете храненето. Лошото състояние на косата може да е знак, че не се храните както трябва. Хранете се балансирано, за да осигурите витамини и минерали на косата си. Увеличете балансирано приема на калций, протеини, желязо и витамин Е. Доброто хранене се отразява положително на косата ни.

6 . Контролирайте хормоните. Когато хормоните не са балансирани, косата винаги страда. Най- често срещаната последица е косопада. Ако забележите, че губите много коса, проверете хормоните.

7 . Натурални средства за увредена коса. Да използваме природни средства за увредената коса е добър избор. По този начин се подхранва косата. А природните средства няма как и да й навредят.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *