Как да нанасяме правилно маската за коса

С грижливо поддържана коса винаги ще изглеждате зашеметяваща. Освен да е чиста и сресана, е много важно как й нанасяте маска, поне два пъти седмично.

kosa-krasiva

Целта на маските е да поддържат косата добре хидратирана и в добро състояние. Дори приготвянето й да е лесно, не е толкова лесно да я сложите правилно. Ето как да си слагате маската за коса:

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

1. Измийте добре косата. Първо измийте косата добре със студена вода поне 5 минути. След като сте измили косата, вземете гребен и започнете да я решете кичур по кичур. Покрийте с кърпа, за да започне да съхне.

2. Пригответе маска за коса. Когато премахнете излишната вода от косата, вече е ред на нанасяне на маската. Много жени си слагат маската, докато косата е още много мокра.

За да приготвите маска, която да хидратира и да подсилва характеристиките на косата, използвайте яйце, което трябва да смесите с кисело мляко и 2 с.л. лимонов сок. Смесете добре и нанесете върху косата, така че маската да покрие цялата ви коса. Масажирайте скалпа 2- 3 минути.

maska-za-kosa-mlyako

3. Използвайте шапка за баня. След като масажирате главата, изчакайте 15- 20 минути, докато маската подейства. През това време си сложете шапка за баня на главата, която да загрее и да засили ефекта от маската.

4. Изплакнете добре. Когато маската засъхне, трябва да я изплакнете със студена вода и да масажирате кожата на главата, за да почистите всички остатъци. Може да ви отнеме повече време, ако много е засъхнала, но резултатът ще си заслужава.

5. Шампоан и балсам. Трябва отново да измийте косата си с шампоан и балсам. Не използвайте гореща вода. Измийте със студена за по- добри резултати.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *