Как да накараме косата да расте по- бързо

Ако искате да имате по- дълга коса, обикновено трябва да имате търпение и да чакате да порасне по нормален път. Все пак, има някои методи, които стимулират и ускоряват растежа на косата. Най- важното е тя да е здрава, това е първата стъпка.

коса2

Съвети:

1. Яжте достатъчно протеини. Косата е изградена от протеини, затова яжте повече ядки, пуешко месо, семена и яйца, които ще помогнат на косата ви да порасне по- бързо.

2. Взимайте витамини допълнително, за да накарате късата коса да расте. Някои от витамините и минералите, които помагат за растежа на косата, са биотин, бета- каротен, витамини В комплекс, магнезий, цинк, силиций, коприва, олио от ленено семе и др.

Срещу косопад и оплешивяване – лосионът „Ефект- 2“. ВИЖ ТУК:

3. Стимулирайте кръвообращението на скалпа. Кардио упражненията много стимулират движението на кръвта в коса3цялото тяло, дори и на скалпа. Също можете да масажирате с пръсти скалпа за няколко минути, което също ще ви помогне.

4. Избягвайте много да третирате косата. Изберете подходящ гребен или четка за косата.

5. Не си мийте всеки ден. Всекидневното миене с шампоан унищожават естествената мазнина на косата. Мийте се веднъж на два дни. Ако го правите всеки ден, не използвай шампоан или балсам.

6. Предпазвайте косата от вредните влияния на околната среда. Прикривайте я с кърпа или шапка, ако я излагате за дълъг период от време. Не си правете често конска опашка, плитки, кокове и африкански плитки. Тези прически предизвикват стрес на скалпа и пречат на растежа на косата.

7. Използвайте добър балсам веднъж седмично и масажирайте. Това ще спре и нараняването на косата.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *