Как да изгладим кутикулата на косъма

kosa-travmi

Сухата и трудна за поддържане коса е резултат от увредени кутикули, които правят косата много пореста. Това означава, че косата задържана определено количество влага и хранителни вещества. Когато косата е изложена на топлина, прекомерната употреба на продукти, ще я направи силно пореста, суха и късаща се.

Предлагаме ви няколко решения за справяне с проблема:

БАНЯ С ЯЙЦЕ

1. Разбийте от 1 до 3 яйца в малък съд. Броят на яйцата зависи от дължината на косата.
2. Добавете 1 лъжица зехтин към сместа. Разбийте с вилица, за да се смесят добре съставките.
3. Нанесете сместа от корените до върха на косъма. Изправете се бавно. Сложете кърпа на раменете си и оставете сместа да действа 20 минути.
4. Изплакнете яйцата с хладка вода. Не използвайте гореща вода, за да се изсушавате още кутикулите.
5. Използвайте шампоан и балсам, за да отмиете добре остатъците от сместа.

„АНАГЕН- HR“ – КРАЙ НА ОПЛЕШИВЯВАНЕТО И БЕЛИТЕ КОСИ! ВИЖ ТУК:

yaice

БАНЯ С ОЦЕТ

1. Измийте косата с шампоан, както обикновено и изплакнете с хладка вода. Не използвайте гореща вода, за да не увреждате допълнително косата си.
2. Нанесете нежен слой балсам и оставете да действа върху косата, от корена до върховете с гребен. С гребена внимателно разплетете възлите, за да се разпредели добре балсама.
3. Оставете балсама да престои 2- 3 минути и изплакнете със смес от 2 чаши хладка вода и ½ чаша ябълков оцет. Изплакнете остатъците от балсама със студена вода. Комбинацията от ябълков оцет и студена вода затваря порите, като така предпазваме косата от загуба на хидратация.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *