Как да избегнем цъфтящата коса

Всички жени мечтаят да имат дълга и здрава коса, чакат с месеци да видят сбъднато желанието си. Но това е доста трудно, тъй като връхчетата започват да цъфтят и трябва да ги подстрижем. Ако научим обаче кои са причините за цъфтежа на косата, можем да се справим с него.

tsaftyashta-kosa

Колкото повече клетките на косъма се отдалечават от корена, започват да умират, защото се отдалечават от източника на вещества. Косата ни е изградена от мъртви клетки и кератин – протеинът, който прави косата ни блестяща, да изглежда здрава и да е силна.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК

Ето няколко съвета как да избегнем цъфтящата коса.

1 . Лошо хранене. Увредената коса може да е знак за липса на хранителни вещества като цинк, желязо, селен и фолиева киселина. Ако косата ви е без блясък и е суха, включете в храненето си повече риба, сушени смокини, боб и зелени зеленчуци.

2 . Много се решете. Достатъчно е да разплетете възлите и да придадете форма на прическата. Фрикцията, предизвикана от ресането, може да увреди косата.

3. Навивате си косата на пръст. Жените обожават да увиват връхчетата на косата около пръста си, но този навик tsafnala-kosaможе да доведе до цъфтеж. Мазнината и мръсните частици по пръстите ви замърсяват косата и я правят по- слаба.

4 . Преса всеки ден. Ежедневната употреба на преса или сешоар е мъчение за косата. Трябва да има 2- 3 дни период между процедурите с топлинните уреди.

5 . Излагане на слънце. Високите температури нарушават баланса на производство на мазнина или изгарят или изсушават косата. Вземете мерки за защита на вашата коса, ако смятате да я излагате на слънце продължително време.

6 . Използвате какъвто и да е гребен. Ако косата ви е дебела, а използвате гребен с гъсти и тънки зъби, ще увредите корена на косата. Изберете подходящ гребе за вашата коса.

7 . Ежедневно миене. Скалпа произвежда мазнина по естествен начин, така подхранва косата. Но ако всеки ден я миете, ще нарушите този естествен баланс и ще изсушите косата.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *