Как да имаме силна коса

За да имаме красива коса, скалпът ни трябва да е здрав. Най- добрият начин да го постигнем е като се грижим за храненето си, приемаме необходимите вещества, които правят косата ни по- здрава.

kosa

Храната, която ядем, предизвиква определен ефект върху организма ни, който може да повлияе на здравето на косата ни. Колкото повече полезни вещества съдържа храната, косата расте по- красива и по- силна.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Връзка между коса и хранене

Косата е тъкан, която расте бързо и затова се нуждае от енергия. Необходимо е да ядем протеини, сложни въглехидрати, витамини и минерали. Но ако прекалим с консумацията на определено вещество, може да има проблеми с растежа на косата.

proteini-kosa-3

Протеини и въглехидрати

Доброто хранене за косата започва с приема на достатъчно протеини, които са основна съставка на косата. После са сложните въглехидрати, които отговарят за подреждането на протеините, за да порасне косата.

Витамини и минерали

Необходими са, за да имате здрава коса. Затова трябва да приемате желязо, така че да можете да го усвоите: една от основните стъпки, за да расте косата.

Много важни са и витамините от група В, които са свързани с производството на енергия. За да имаме красива коса, трябва да приемаме достатъчно фолиева киселина и цинк.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *