Как да имаме блестяща коса

kosa-recepti

Ежедневното ресане на косата активира кръвообращението в скалпа. За да се затворят кутикулите на косата и да стане по- блестяща, е препоръчително последното плакнене да е със студена вода

Един от най- важните фактори за красотата на косата е блясъкът й. Блестящата и мека коса изглежда здрава и силна. Нека разгледаме основните съвети за подхранване на косата и подходящата й грижа, така че да изглежда по- блестяща.

Ресане всеки ден

Според бабините съвети, косата трябва да се среше 100 пъти преди да си легнем. В днешно време обаче този съвет ни звучи като виц. Не е обаче напълно лишен от смисъл: всъщност по този начин активираме кръвообращението и разпределяме равномерно естествените мазнини, така че косъмът да е хидратиран от корена до върха.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosa-griji

За да го правим по здравословен и ефективен начин, трябва да използваме четка с естествени зъби. Това е и приятен масаж.

Решим се от челото до връхчетата и правим същото от тила напред, което действа много отпускащо.

Само две минути на ден са достатъчни и бързо ще видим положителните резултати.

Масажиране на скалпа

Това е много важно действие, ако искаме да имаме блестяща коса. Друг начин да подобрим кръвообращението, а също и да подхраним косата в дълбочина е масажирането с лек натиск върху скалпа. Натискаме с всички пръсти на двете ръце като ги движим кръгообразно, така че да усетим движението на кожата по главата. Започваме от зоната на челото и напредваме до тила. Можем да направим масажа във всеки момент на деня, когато усещаме напрежение в главата.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Как да имаме блестяща коса"

  1. minecraft games   04.09.2019 at 10:29

    This is my first time go to see at here and i am actually impressed to read everthing at alone place.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *