Как боядисването влияе върху корените на косата

Жени и мъже масово си боядисват косата. Причините са различни. Някои искат да прикрият бялата  коса, други искат да променят външния си вид. Без значение защо се боядисвате, боята може сериозно да увреди фоликулите и корените на косата, като я използвате често или го правите неправилно.

boqdisana-kosa-koreni

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК

МАЗНА КОСА
Мазна, чуплива или сламена коса може да се получи от боядисване. Голяма, но често срещана грешка – грешен избор на цвят. След това искате да прикриете белята с друг цвят, но става още по- лошо. Честото боядисване на косата е най- краткият път към съсипването й. Химикалите в боята като амоняк и пероксид не са полезни за косата, но ако я боядисвате веднъж месечно, няма да е проблем. Дори да не ви се налага да променяте цвета на косата си, защото не сте го избрали правилно, боядисването пак уврежда. Ако косата ви се увреди много от боядисване, boqdisvane-kosaединственото решение е да я подстрижете.

РАЗДРАЗНЕН СКАЛП
Корените на косата могат да са много чувствителни към химикалите в силните продукти. Ако кожата ви е чувствителна, боята може да ви нарани, дори да изгори кожата и корените. Ако се боядисвате за първи път, сложете малко боя близо до корена. Ако усетите сърбеж или парене, измийте се и не използвайте боята. Ако нищо не усетите, можете да я използвате. Ако някога сте имали алергична реакция към пероксид или амоняк, не използвайте такива бои. Никога не дръжте боята повече от необходимото. Ако косата ви е къса, използвайте половината от боята.

КОСОПАД
Боядисването понякога може да причини косопад. Обикновено се случва, ако прекалявате с деколорантите. Ако сте боядисана кестеняво, но искате да се направите руса, а пък естественият ви цвят е тъмен, се използва деколорант. Въпреки че са по- вредни от боята, ако го правите както трябва, няма да имате проблеми. Много хора го правят с домашни деколоранти, което обикновено не свършва добре. Увреждат се фоликулите и може да се стигне до косопад. Когато започнат корените ви да растат, боядисайте само тях.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *