Къде грешим с употребата на преса

presa-kosa

1. Не винаги най- скъпата е най- добрата. Някои експерти препоръчват титаниевата преса за хубави и трайни резултати. Има стабилна температура. Бързо се затоплят и имат йонна защита. Топлината се предава по- бързо в косата и няма нужда да минавате отново и отново през едно и също място.
2. Има много коса и взимате много широка, за да пестите време. Първо се запитайте за какво ще използвате пресата. Ако е за изправяне на косата, трябва да имате предвид дължината и дебелината на косата.
3. Прекалявате с пресата. Трябва да имате минимален контакт с пресата. Не я използвайте всеки път, когато сте си мили косата. Сешоарът е по- малко вреден, защото въздухът не е толкова горещ и не е в директен контакт с косата.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

presa
4. Защита за косата. Трябва да използвате такива продукти, освен всички останали, които имате. Особено ако сте с боядисана коса, трябва да избягвате, защото допълнително дехидратирате. Ако изберете крем, нанасяйте го на суха коса. Ако е спрей, пръскайте от 20- 30 см разстояние. Минавайте кичур по кичур, като започвате от средата към върховете.
5. Висока температура. Обикновено можете да избирате между 160 и 230 градуса. 160 градуса е за тънка, увредена и боядисана коса. 180 градуса за здрава коса, без боядисване. Най- високите градуси от 180 до 230 за дебела, буйна и здрава коса.
6. Използвате върху мокра коса. Това е най- лошата грешка. Изсушете на въздух, без сешоар. Трябва да е суха на 80%, ако пресата е от керамика или титаний. 100% при класическа преса.
7. Минавате отново и отново през едно място. Ако с едно- две минавания не получите желания резултат, не повтаряйте отново. Колкото по- качествена е пресата, толкова по- малко можете да минавате.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *