Истините за побеляването – част 2

bqla-kosa

Продължаваме да разглеждаме кое е истина и кое не, когато говорим за бели коси и побеляване.

7. Цигарите помагат за появата на бяла коса. Истина наполовина. Същото е като при теорията за стреса. Пушенето е вредно. Има няколко изследвания, които показват, че при хората, които пушат, има по- голяма вероятност да се появят по- рано бели коси. Но е свързано и с генетичния фактор.

„РЕСТАРТ 1- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ БЕЛИ КОСИ! ВИЖ ТУК:

8. Бялата коса може да се боядиса само с боя за коса. Грешно. Има много начини да покрием бялата коса, не е само боята за коса, която продават в магазина. Има естествени оцветители, природни средства или кана, които не са толкова вредни за косата.

byala-kosa-saveti

9. Могат да се появят бели коси заради травма. Грешно. Може би сте чували тази идея от бабите и дядовците си. Същото като при стреса е – не е доказано наистина ли травматично изживяване може да направи косата сива. Има връзка между травма и бяла коса, но тя е в дългосрочен план.

10. Голямо излагане на слънце прави косата бяла. Грешно. Слънчевата светлина може да изсветли кестенявата или червената коса, но няма научно доказателство, което да е установило, че ако повече се излагаме на слънце, се появява бяла коса.

11. Виновни за бялата коса за гените. Това е вярно. Генетиката показва горе- долу на каква възраст ще се появят белите коси. Попитайте родители и близки и ще откриете отговора.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *