Храни, които пречат на растежа на косата

За да имаме здрава и красива коса, харчим сума пари за козметични продукти и процедури. И макар да не ви се вярва, много често нашето хранене влияе директно на здравето на нашата коса.

kosa-rastej

Както има храни, които помагат за по- бърз растеж на косата, така има и такива, които го възпрепятстват. Нека видим кои пречат на косата да расте:

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

ЗАХАР

Колкото и да са вкусни сладкишите, захарта пречи на усвояването на протеините, които са супер важни за растежа на косата. Витамин Е е друго вещество, чието количество намалява заради захарта, а то също е много важно за растежа на косата. Не е необходимо съвсем да спрете захарта, а просто да намалите количеството й и да я заместите с други варианти.

СОЛ

Прекаляването със солта не само е вредно за здравето, но и натрият засилва косопада. Намалете още повечеhrani-kosa консумацията, особено ако имате къдрици, тъй като къдравата коса капе повече от правата.

ГАЗИРАНО

Също трябва да се избягва, ако искате косата ви да расте. Съдържат много рафинирана захар, изкуствени подсладители и химикали, които нямат хранителна стойност, а само изсушават косата.

БЯЛО БРАШНО

Прекаляването с храни от бяло брашно прави косата по- слаба и тънка. Разбира се, не може да не консумирате въглехидрати, но намалете количеството им.

АЛКОХОЛ

Ако искате буйна, здрава и блестяща коса, намалете консумацията на алкохол. Прекаляването с алкохол намалява количествата цинк, витамини и фолиева киселина в кръвта. Така косата отслабва, расте по- бавно. Също така изглежда безжизнена и без блясък.

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "Храни, които пречат на растежа на косата"

  1. health benefits   25.10.2019 at 11:52

    Fabulous, what a blog it is! This blog presents
    helpful information to us, keep it up.

    Отговор
  2. coconut oil benefits   04.11.2019 at 12:44

    Pretty! This was a really wonderful article. Thanks for supplying
    these details.

    Отговор
  3. coconut oil   17.12.2019 at 6:26

    This is my first time pay a quick visit at here and i am in fact impressed to read
    all at single place.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *