Грижи за косата след плаж

Морска вода или басейн в съчетание в ултравиолетови лъчи е опасна комбинация за кожата и косата. Затова ето какво ни съветват експертите след като цял ден сме били на плаж:

kosa-plaj

И солената морска вода, и хлорираната вода в басейните еднакво вредят на косата, защото изсушават краищата й. Затова си мийте водата с течаща вода всеки път, когато излизате от морето или басейна. Може да го правите и с бутилка минерална вода.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Хлорът в басейна предизвиква химическа реакция, която променя цвета на русата боядисана коса. Няма да забележите веднага, но след ваканцията си със сигурност. За да го избегнете, използвайте продукти със специален филтър за вода вkosa-more басейна.

Когато се приберете, веднага отидете в банята и вземете бърз душ и измийте косата с шампоан. Ако сте боядисана, използвайте такъв, който е предназначен за този тип коса. Ако косата ви е суха, ви трябва подхранващ шампоан. А ако е мазна – хидратиращ.

За цъфнали връхчета ви трябва подхранващ шампоан, но да не е с балсам 2 в 1, защото балсамът не действа във вътрешността на косъма.

Използвайте сешоари, които могат да променят интензивността на въздушната струя и температурата. Така може да използвате най- силната въздушна струя, но на умерена температура. Движението на струята трябва да е от корените към върховете, защото ако е обратното, кутикулата се отваря. Така косата изглежда по- блестяща и се вдига кутикулите.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *