Грешки при миенето на косата

Ако искате да имате мека, блестяща и здрава коса, имайте предвид, че някои грешки при миенето на косата, може би ви пречат. Много е важно как си миете косата – не само, за да е чиста, но и за да е здрава. Ето грешките, които трябва да избягвате:

„ЕФЕКТ-2“ – лосион срещу косопад и оплешивяване! ВИЖ ТУК

miene-kosa

СМЯНА НА ШАМПОАНА
Според някои жени, ако сменяте шампоана, косата изглежда по- здрава. Но експертите съветват да използвате продукта, който дава добри резултати. Вашата коса не разбира от марка козметика. Използвайте дълбоко почистващ шампоан всеки две седмици или повече, за да премахнете шлаките.

МНОГО ШАМПОАН И/ИЛИ БАЛСАМ

Вместо да използвате шампоана и балсама върху цялата коса, слагайте шампоана върху кожата на главата, а балсама – по краищата. Крайчетата се нуждаят от повече овлажняване, докато кожата на главата се нуждае от по- малко, за да има обем. Така че не използвате обилно и двата продукта и ограничете употребата им до указаните зони.

НЕ ИЗПОЛЗВАТЕ БАЛСАМ
Ако искате блестяща и мека коса, трябва да използвате балсам. Той намалява търкането и чупенето на косъма, когато се решите. Може да използвате балсама 2- 3 пъти седмично. Въпреки че балсамът не измива толкова добре, колкотоmiene-kosa-1 шампоана, може понякога да измивате косата само с него. Прави се само от време на време, за да почине косата.

КЪПЕТЕ СЕ С МНОГО ТОПЛА ВОДА
Докато топлата вода отваря покривката на косъма, за да подействат шампоана и балсама, студената вода я затваря и задържа влажността от балсама, което прави косата блестяща. Първо започвате с топла вода, а накрая завършвате със студена.

Ако не понасяте студената вода, можете да смесите 250 грама ябълков оцет с 500 мл вода. Нанасяте след като измиете и сложите балсам. Оцетът е мек ексфолиант, който премахва натрупания продукт и пърхота.

ПЛАКНЕТЕ  МНОГО, АКО СТЕ БОЯДИСАНА
Боядисаната коса усвоява по- лесно водата. А когато водата се маха, същото става и с боята. Използвайте хладка или по- студена вода, тъй като топлата по- бързо отмива боята.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *