Факти за побеляването – кое е вярно и кое – не

Някои казват, че е символ на мъдрост и опит, други, че е ужасният отпечатък на времето. Всеки приема различно появата на сивите коси. Да прегледаме кое е истина кое не, когато говорим за побеляването на косата.

bqla-kosa-med

1. Побеляваме, защото остаряваме. Това е полуистина. Наистина обикновено белите коси се свързват с определена възраст, тъй като е свързан с процеса на остаряване на кожата. Белите коси за последица от липсата на меланин, пигментът, който придава цвета на косата. Всеки човек има свой собствен ритъм и способност за производството му, затова някои на 25 още започват да посивяват. Други пък на 50 все още нямат бели косми.

„РЕСТАРТ 1- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ БЕЛИ КОСИ! ВИЖ ТУК:

2. Като отскубнем един сив косъм, се появяват седем. Не е вярно. Няма научни доказателства за това твърдение. А и би било много трудно за проверяване дали е истина.

bqla-kosa-hrana

3. Сивата коса расте по- бързо. Истина на 50%. Има изследвания, които показват, че сивата коса расте с по- голяма скорост, отколкото пигментираната. Но според други изследвания, няма разлика.

4. Стресът води до побеляване. В процес да проверяване на твърдението. Трудно е да се докаже, че в следствие на стрес сме побелели. Всички сме подложени на един и също стрес, но има хора с нормални коси, има и хора с бели коси. В някои семейства ранното побеляване се наследява. Факт е обаче, че много хора, в следствие на силен стрес или преживяна ужас, бързо побеляват.

5. Белия косъм е по- силен от оцветения. Истина наполовина. Не е точно доказано дали това е истина. Но според някои хора, белите косми са по- жизнени и имат по- здрава структура.

6. Липса на витамин В ускорява побеляването. Истина. Ако сте млад, например на 35, а вече имате много бели коси, може да се дължи на недостиг на витамин В, особено на В5 или пантенол.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *