Домашни съвети за коса

boyadisana-kosa-recepti

Съвет 1: Използвайте четка с естествени зъби и се решете внимателно, без да скубете и опъвате косата. Не се решете, докато косата ви е мокра. Може да го направите само с гребен с широки зъби. За да разплетете краищата, използвайте гребен с дебели върхове.

Съвет 2: Избягвайте продукти, които съдържат алкохол, защото са много агресивни. Търсете натуралните продукти. Не мийте косата с гореща вода, а с хладка. Плакнете я със студена.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Съвет 3: Подстригвайте, когато е необходимо. Косата ви става по- здрава, когато се подстригва редовно, а не когато го пропускате.

Съвет 4: Внимавайте със сешоара. Горещият въздух на сешоара засяга корените на косата. Дръжте уреда поне на 15 см, най- добре използвайте студена струя.

Съвет 5: Блестяща коса. Прахът, липсата на вещества, излагането на цигарен дим и пр, фактори влошават блясъка на косата ви. За да го върнете, мийте косата си с разтвор от хладка вода и оцет. Може да използвате и лимоно сок. Така се спасявате и от пърхота, и от инфекциите.

Съвет 6: Шампоан за нормална коса. Растението алое вера има много свойства. Ние ви предлагаме рецепта за шампоан от алое вера, който се използва само за нормална коса.

Трябват ви 100 грама пчелен шампоан, 200 мл сок от алое, 2 с.л. уиски. Смесете съставките и разбъркайте. Сложете го вkosa-uvrejdane бутилка и дръжте в бутилка 6 месеца, след което може да се използва.

Съвет 7: За мазна коса и пърхот. За да имате здрава коса, да премахнете пърхота и да се отървете от омазняването, ви предлагаме следната рецепта. Само след месец ще видите как косата ви расте по- бързо и е по- силна. Съставки: 1 литър бяло вино, 10 грама водорасли агар- агар, 10 грама водорасли хиджики, 10 грама водорасли комбу и меласа.

Сложете виното и водораслите в една тенджера и оставете да ври бавно 15 минути. Сипете всичко в съд и затворете херметически. Оставете за 3 дни, като го оставите на сухо и тъмно място, като разтърсвате от време на време. После прецедете и добавете същото количество меласа. Разбъркайте и запазете.

Пийте половин чашка три пъти дневно преди всяко хранене. Може би ще трябва да стопляте на водна баня всеки път напитката, тъй като агар –агар образува желатин.

Съвет 8: Домашен балсам. Искате красива, мека и блестяща коса? Много лесно с нашето предложение за домашен балсам – натъркайте скалпа с майонеза и оставете за 5 минути, преди да използвате шампоана.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *