Домашни рецепти при тънка коса

Има много причини за тънката коса. Може да е генетично наследство, липса на витамини или неправилни грижи. Има лесни домашни рецепти, които могат да заздравят косата и да я направят дебела. Много от съставките са в хладилника или шкафа ви.

тънка коса

Маска за коса от банани

Смесете масло от гроздови семки с намачкан банан, за да получите смес за тънката и чуплива коса. Нанесете върху цялата коса и сложете шапка за баня. Оставете за 1 час и измийте със студена вода.

За да спрете косопада и да ви порастне отново коса – „Ефект- 2“. ВИЖ ТУК:

Третиране с кленов сироп

Кленовият сироп е пълен със съставки, които са перфектни за тънката и суха коса. Намажете косата с кленов сироп и покрийте с шапка за баня. Оставете за 20 минути и после измийте с шампоан, както обикновено. Този сироп за направи косата ви блестяща и гъста.

Яйчен шампоан

Добавете 1 яйце към шампоана си. Масажирайте го върху косата и измийте със студена вода. Яйцата съдържаттънка коса1 протеини и витамини, които правят косата по- дебела и я възстановяват. Дръжте шампоана в хладилник.

Желатин

Разтворете желатин в шампоана си и масажирайте тънката коса. Желатина прави защитен на косата като увеличава дебелината й.

Третиране с топъл зехтин

Смесете 250 грама зехтин и 60 грама масло. Затоплете на микровълнова за 1 минута и нанесете върху косата. Оставете да попие в скалпа и косата за 20 минути. Маслото ще направи косата по- дебела, а зехтинът ще помогне за растежа.

Маска с авокадо

Намачкайте едно зряло авокадо и го нанесете върху косата. Покрийте с шапка за баня и оставете за 20 минути. После измийте с вода и шампоан, както обикновено.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *