Домашна шоколадова маска за силна и блестяща коса

През последните години бяха открити широк спектър от свойства на шоколада, които го правят изключително ценен продукт за кожата. Той обаче е полезен и за косата. Шоколадът прави косата блестяща, силна и здрава.

shokolad-maska

Ето как да си приготвим у дома маска от шоколад за косата:

Съставки за маската: един черен шоколад, зехтин (екстра върджин)

Начин на приготвяне:

1. Трябва да разтопите шоколада на парна баня. Парченцата трябва да се превърнат в течност. Бъркайте, през цялото време.

2. Щом шоколадът вече е в течно състояние, трябва да сложите две супени лъжици зехтин. Сложете и вода. Сместа трябва да е гъста, гледайте да не стане водниста. За да сте сигурни, че е правилна гъстотата, вдигнете шпатулата. Течността не трябва да пада да капки.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosa-blyasak

3. Когато свършите с това, прехвърлете маската в друг съд и чакайте да се охлади. След това вече може да преминете към нанасянето. Косата трябва да е влажна. Разнесете шоколада от корените до връхчетата равномерно. Маската трябва да престои половин час. За по- голяма ефективност, си сложете найлонова шапка и увийте отгоре с кърпа. Вместо кърпа можете да включите сешоара и да затоплите чрез него. Така съставките на шоколада още по- добре ще проникват в косъма.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *