Домашна маска при смесен тип коса

kosa-chupliva

Косата е важна част от оръжията за съблазняване на жената. Ако искаме да имаме перфектна коса, най- важното е косата да е здрава.

Имате смесен тип коса?

Както показва наименованието, смесената коса означава, че е и суха, и мазна. В корените косата е мазна, но връхчетата са сухи.

Грижата за смесения тип коса изискват да не добавяме допълнителна мазнина и да хидратираме връхчетата, за да не изсъхват допълнително.

Ако вашият тип коса е смесен, трябва да ходите на фризьор, за да подстригват редовно връхчетата ви. Може да използвате и редица домашни рецепти за този вид коса:

„АНАГЕН- HR“ – КРАЙ НА ОПЛЕШИВЯВАНЕТО И БЕЛИТЕ КОСИ! ВИЖ ТУК:

kosa-maska-3

МАСКА ОТ КИСЕЛО МЛЯКО И ЯЙЦЕ

Яйцето е сред най- подходящите за подхранване натурални продукти, заради високото съдържание на протеини. Киселото мляко пък има много добри хидратиращи свойства, като подобрява и растежа на косата. Много е подходящо и за мазна коса.

Съставки:

½ чаша кисело мляко

1 яйце

Инструкции:

Смесете 1 яйце с ½ чаша кисело мляко, докато постигнете хомогенна смес. Нанесете сместа върху косата с масаж в продължение на 15 минути. Опитайте се да масажирате добре и връхчетата. Сега завийте косата с кърпа, най- добре затоплена предварително. Стойте така половин час. След това измийте косата си с хладка вода, не гореща.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *