Домашен балсам с мед за растеж на косата

Имаме огромен брой домашни рецепти за грижа за косата. Предлагаме ви да си направите сами балсам, който да накара косата ви да расте по- бързо.

мед1

Ако смятате, че косата ви не расте толкова бързо, колкото би трябвало, може да приложите някоя домашна рецепта, за да я накарате по естествен начин. Един от начините, който може да използвате, е балсамът от мед.

Срещу косопад и оплешивяване – лосионът „Ефект- 2“! ВИЖ ТУК:

Рецепта за растеж на косата с мед

Съставки:

1 жълтък
2 супени лъжици чист мед
250 мл кисело мляко

Начин на приготвяне:

В един съд поставете жълтъка, добавете киселото мляко, а накрая – меда. Разбъркайте добре, докато сместа стане мед2хомогенна. Сложете го в един буркан и го поставете в хладилника за една седмица.
Как да използваме балсама?

Когато си измиете косата с шампоан, вземете с ръка от сместа и нанесете върху скалпа. Оставете да подейства 15 минути и изплакнете. Може да използвате балсама за растеж на косата 2-3 пъти седмично.

Киселото мляко доставя на косата протеини, витамини и минерали, които я правят здрава и й помагат да расте по- бързо. Колкото до меда, той хидратира и захранва с антиоксиданти косата, като така подобрява растежа й. Жълтъка доставя мазнините, от които косата се нуждае.

Този домашен балсам прави косата ви силна, блестяща и мека.

Как меда помага да сме по- красиви. ВИЖ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/bil5p-SKLP4

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *