Бирена мая и растеж на косата

bira-korem

Бирената мая е много полезна за растежа на косата, тъй като съдържа витамин В- комплекс, а сред тях и биотин. Той е есенциално хранително вещество, което с ензимната си реакция помага за образуването на есенциални мастни киселини и глюкоза.

Какво е бирена мая?

Това е остатъчно вещество при процеса за производство на бира. Използва се активирана мая като част от ферментацията на бирата. Бирената мая е неактивен продукт, който остава. Бирената мая не е същото като маята за готвене.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

bira-kosa

Как се отразява на косата?

Освен витамините В, бирената мая е важен източник на селен, мед и цинк. Биотинът, комбиниран с тези вещества, е важен за растежа и поддържането на здравата коса. Истинската бирена мая съдържа хром. Хранителната мая обикновено не го съдържа. Бирената мая има и свойството да намалява побеляването и да намали късането.

Хранително съдържание

Освен 14 минерала и 17 витамина, бирената мая съдържа 16 аминокиселини, които са полезни за системите в тялото ни. Добавката трябва да се съчетае с добра диета, която да подсигури добра храна за космените фоликули. Без подходящата диета, няма да извлечем максимални ползи от бирената мая.

Ако приемате инсулин, внимавайте с бирената мая, защото може да причини намаляване на кръвната захар.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *