Билки за здравето на косата ни

Ако косата ви е увредена и не знаете вече как да я възстановите, може да опитате с природни средства – билки. Така можете да се грижите за косата си по естествен начин и без да причинявате допълнителни увреждания – нещо, което може да се случи с химически продукти.

priroda-kosa

РАСТЕНИЯ ЗА КРАСИВА КОСА

Ето някои от най- известните билки, които помагат при различни проблеми с косата:

Салвия: отлично средство за коса, отслабена заради химически продукти и външни фактори
Розмарин: прави по- интензивен цвета на косата, особено по- тъмните тонове.
Лайка: ако искате да имате дълга и здрава коса.
Котешки нокът: прави косата по- гъста по естествен начин.
Репей: подхранва корените и така предпазва от косопад.

„ЕФЕКТ- 2“ – 100% БИО- ЛОСИОН СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

КОСОПАД

Косата, също като ноктите, съдържа много кератин. Един от начините да се справим с косопада е като променим kosa-prirodaхраненето си и започнем да ядем храна, по- богата на витамини и минерали, например: на витамин С – броколи, цитруси, магданоз, стафиди, чушки; на витамин В – месо, млечни продукти, тофу и яйца.

ДОМАШНИ РЕЦЕПТИ

Има много причини, поради които косата ви не е красива като преди. Например, пърхотът не позволява на корените на косата да дишат. Добър начин да се справите с него е като сложите да врат 4 с.л. мащерка в 2 чаши вода за 10 минути. Прецеждането на течността и нанасянето върху косата, оставяте за един час и после отмивате с хладка вода.
Ако косата ни е мазна, можем да смесим половин лъжица гел от алое вера с 1 с.л. лимонов сок. Сложете към сместа 2 с.л. шампоан и измийте косата. Измийте с възможно най- студена вода.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *