9 съвета, за да спасите косата си от косопад

kosopad-jeni

При жените по- рядко косопадът се унаследява, отколкото при мъжете. Въпреки това, стресът, неправилното хранене, прекомерната употреба на боя, шампоан, плитки и сешоар увреждат здравето на скалпа, което също причинява косопад.

Експертите казват, че всяка коса има свой цикъл на живот, между четири и пет години. Вследствие растежът спира от два до четири месеца и накрая пада, за да се появи новата. Ако при ресане, по четката ви остават повече от 50 косъма, може да се каже, че имате проблем.

9 съвета, които могат да спасят косата ви:

1.  Уверете се, че косопадът не се дължи на заболяване на скалпа, като гъбички или здравословни проблеми, като анемия, депресия или тревожност.

2. Правете си всеки ден леки масажи с меките части на пръстите върху скалпа, упражнете лек натиск, движенията трябва да са кръгообразни, което подобрява кръвообращението.

3.  Пийте дневно по два литра вода и намалете консумацията на кофеин.

„АНАГЕН- HR“ – КРАЙ НА ОПЛЕШИВЯВАНЕТО И БЕЛИТЕ КОСИ! ВИЖ ТУК:

kosopad-anemiya

4. Включете в диетата си витамин А, който помага на косата да расте бързо и здравословно. Съдържа се в черния дроб, морковите, яйцата и сиренето.

5.  Избягвайте фибите и стегнатите прически.

6.  Прекомерното пушене отслабва космените фоликули и благоприятства косопада.

7. Мийте си косата всеки трети ден, освен ако косата ви не е мазна. Ако само я мийте с вода, ще я поддържате здрава и няма да е мръсна.

8.  Постоянната употреба на сешоар къса косата. Затова е по- добре да я сушите на въздух. Ако няма как да не я изсушите, направете го от 30 см разстояние със студен въздух.

9. Химикалите отслабват корена на косата, като така губи сила и блясък. Използвайте боята, само когато е необходимо, а не само защото е модерно.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *