9 правила за перфектна коса

Не си харесвате косата. Всеки път, когато я погледнете в огледалото, не сте доволни от резултата. Наистина ли сте опитали всичко? Ето няколко лесни и практични съвети, който ще подобряват здравето на косата ви:

kosa-blyasak

1. Внимателно изплаквайте косата си. След като сте си нанесли шампоана и балсама, изплакнете добре косата. Иначе тези продукти ще откраднат блясъка на косата ви.
2. Използвайте гребен с дълги зъби. Как разпределяте балсама по косата си? Добра идея е да го правите чрез гребен с дълги зъби. Така косата ви ще е по- блестяща и няма да се образуват възели.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

3. Не слагайте балсама в корените. Балсамът винаги се нанася от половината на косата надолу. Не е препоръчително да влиза в контакт с корените на косата. Ако го правите често, косата ви може да започне да капе.
4. Оставете балсама да подейства. Косата ви е суха? Тогава балсамът има нужда от повече време. Нанесете продукта, сложете си шапка за баня и оставете да подхрани косата няколко минути.

kosa-v-karpa
5. Не търкайте косата. Постоянното търкане на косата след баня може да я увреди сериозно. Ако искате да изсушите косата ръчно, увийте я в кърпа и леко притиснете.
6. Предпазвайте я. Преди да изсушите косата, сложете добър протектор на косата. Така косата ви няма да се изсуши.
7. Изсушете я добре. Как сушите косата си? Винаги трябва да сушите косата от корените към върховете. Така няма да образувате фриз и няма да се увреждат кутикулите.
8. Четка. Ако искате косата ви да е по- гладка и копринена, използвайте хубава четка. Заедно със сешоара, винаги се движат в една посока, за да не се уврежда кутикулата.
9. Уверете се, косата ви е суха. Преди да използвате пресата, косата ви трябва да е суха. Иначе има опасност да изгори или да образува фриз.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *