9 грешки при грижа за косата

Всяка дама би искала да има здрава, красива и лъскава коса. Но за да постигне този ефект, трябва да обърне специално внимание на начина, по който се отнася към своите кичури. Методът по който миете, сушите и стилизирате косата, може да окаже сериозно влияние върху здравето и външния й вид.

„Ефект – 2” за здрава и силна коса

косаНе решете дългата коса суха

Това нанася двойни щети и смъртоносен удар върху косата. Ако е заплетена става нещо страшно, космите се късат и това нарушава целостта на прическата. Най – добре е да се решите под душа, като намажете косата си с балсам. Направете го първо с пръсти, а после с гребен с широки зъбци.

Четкайте косата само в краищата

Твърде честото миене на косата води до изсушаване и начупване на косъма. Естествените масла на скалпа са едни от най – добрите хидратанти. Затова масажирайте скалпа с дървена четка, като по този начин се стимулират кръвообращението и растежа. Също така движението на четката следва да е от корените към краищата, за да добавите обем по естествен начин.

Повечето хора не се мият достатъчно често

Рядкото измиване води до мазна и безжизнена коса. Затова е хубаво да се къпете всеки ден, но използвайте шампоан най – много два пъти в седмицата.

Неправилно кондициониране

Някои жени обичат да кондиционират само краищата на кичурите си, без да се грижат за корените. Така косата става по – податлива на счупване. Използвайте веднъж седмично маска за дълбоко подхранване.

Подсушаването

Повечето продукти за стилизация вече могат да се нанасят директно след подсушаване с кърпа. Но грешката, която дамите правят много често, е да трият косата твърде дълго и ожесточено. Така епидермисът се наранява, което води до изтънена и начупена коса. Подсушаването на косата с кърпа трябва да става, като единствено се увива главата и се чака да попие. Това ще отнеме малко повече време, но пък за сметка на това е по – полезно.

Топлинна защита

Топлината е един от най – вредните за косата елементи. Но ако искате да се изсушавате, къдрите или изправяте, винаги използвайте продукти, които защитават косъма от горещите уреди. Преди да започнете сушене със сешоар, косата трябва да е леко влажна, за да не изгори. Опитайте да изберете по – хладна настройка на зловредната машинка и не пускайте на най – горещия въздух. Що се отнася до употребата на преса и маша, работете с тях само върху напълно суха коса.

Лак за коса преди стайлинг

Никога не използвайте лак, ако ще я обработвате топлинно. Той съдържа алкохол, а контактът с топлина означава, че косата ви като едното нищо може да пламне.

Обем на косата

Най – лесният начин да добиете обем е, като разресвате кичурите към корена. Но прилагането на тази процедура ежедневно може да доведе до увреждане, поради накъсване на космите. Затова се снабдете със специалните модерни спрейове, които ще ви придадат неустоим обем.

Нацъфтели краища

Мисълта, че може да излекувате нацъфтелите краища е твърде погрешна. За съжаление щом крайчето е разцъфнало, не съществува продукт, който да го оправи. Единственият начин да стопирате растежа е да ограничите злоупотребите с преса, маша, сешоар и да използвате редовно продукти с етерични масла.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *