8 тайни за здрава коса

Косата казва много неща за нас и винаги търсим начин да изглежда по- красива и здрава. Забравете за химиите и продуктите, които я увреждат. Изберете нашите лесни и прости съвети за красота на косата:

kosa-taini

1 . Избягвайте прекомерната употреба на шампоан. Въпреки че избягването на употребата на шампоан да е трудно и да няма нищо по- хубаво от хубава баня в края на деня, истината е, че така премахвате естествената мазнина на косата. Затова не си мийте косата всеки ден.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК

2 . Купете хубава четка. Ако искате здрава коса, трябва да използвате добра четка. Купете си четка със зъби, покрити с пластмаса или други подобни. Вида четка зависи от типа на косата ви. Трябва да я решете, без да я увреждате. Ако косата ви е мазна, четката с косъм от глиган е най- добрият вариант.

3 . Решете внимателно. Когато сушите косата си, не е лоша идея да я срешете, но използвайте гребен за разплитане. Ако косата ви е къдрава, се решете веднага след баня, докато още е мокра. Купете си гребе с по- широки зъби.

4 . Сешоар с турмалин. Използвайте качествен сешоар. Тази с турмалин са много добър избор.

5 . Избягвайте сулфатите. Ако още не го знаете, сулфатите увреждат косата. Тези химикали се добавят към продуктите за красота, като изсушават косата и я правят склонна към лесно чупене. Разбира се, вече има шампоани и балсами, които не съдържат сулфати. Освен това, тези химикали унищожават цвета на косата.

6 . Пускайте косата свободна. Не носете косата си винаги по един и същи начин. Пускайте косата свободна, за да яkoja-na-glavata защитавате от чупене.

7 . Продукти със слънчева защита. Така ще увеличите овлажняването. От шампоани, балсами и други продукти за коса, използвайте такива с UV защита, които увреждат косата.

8 . Маска с масла. Маските с масла са отличен избор, тъй като са продукти, които не увреждат косата, евтини са и лесни за откриване. Използвайте балсами с дълбоко въздействие, за да поддържат косата подхранена и възстановена.

Ако не можете да чакате 15 минути да подейства продукта, изберете кокосово масло. Нанесете го преди да влезете в банята, когато косата е суха. Оставете да действа, докато си миете косата, а после нанасяте шампоана и балсама.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *