8 стъпки към перфектната коса

Да имаме красива, здрава, силна, блестяща, копринена и хидратирана коса не е толкова сложно, колкото повечето хора си мислят. Просто трябва да се храним по определен начин и да следваме някои правила.

kosopad-meniu

Съвети за перфектна коса:

1. Решете косата си поне три пъти дневно, тъй като така стимулирате кръвообращението, защото масажирате скалпа. Така помагате на косата да расте по- бързо.

2. Миенето със студена коса е важно. Направете го при последното плакенне на косата. Така косата става по- блестяща, защото кутикулите се затварят, косата става копринено-мека и се стимулира кръвообращението.

3. Използвайте балсам при миенето на косата си.

4. Косата трябва да си почива от сешоар и преса. Или поне да не прекалявате с тях. Ако използвате тези уреди, помнете, че преди тях трябва да сложите предпазващ продукт.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosa-chupliva

5. За жените с мазна коса е трудно, но все пак, не мийте косата си всеки ден, защото така отмивате веществата на косата. Използвайте сух шампоан, ако сте с мазна коса.

6. Веднъж седмично правете маска, като продуктите да са подбрани според вашия тип коса.

7. Не забравяйте да подстригвате връхчетата си.

8. Най- важното за здрава и красива коса е да се храните балансирано. Включете в менюто си плодове, зеленчуци, риба, млечни продукти, пийте вода.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *