8 стъпки за предотвратяване на косопад

За много жени краят на света настъпва с появата на косопад. За кратко време в съзнанието се изреждат страх, отчаяние и разочарование, които вкупом създават силен стрес и утежняват още повече и без това напрегнатата обстановка. Следвайте тези простички съвети и се успокойте доколкото е възможно, защото не всичко е загубено.

Топ лосион срещу косопад и оплешивяване „Ефект – 2”

предотвратяване на косопад

  • Опитайте да се сетите кога се появиха първите признаци на косопад. Когато определите времето помислете дали тогава не се е случило нещо, което би могло да причини проблема (боядисване, къдрене, някаква шокова ситуация и др.). Ако установите, че е резултат от използването на козметични продукти – изхвърлете ги незабавно.
  • Използвайте само един шампоан за къпане. Честата смяна може да доведе до увреждане на косата, особено ако препаратът не е от естествени материали. Химикалите понякога разяждат и умъртвяват косъма, което естествено води до косопад.
  • Използвайте подходящ лосион срещу косопад. „Ефект – 2” е чудесен избор и не само отстранява признаците, но и служи като надеждна превантивна мярка.
  • Твърде честото миене също може да предизвика проблеми. За поддържане на добра лична хигиена е достатъчно да почиствате косата три пъти седмично с шампоан, през останалото време хладката вода върши перфектна работа.
  • Не използвайте гореща вода по време на къпане. Нека от душа да тече хладка течност, защото твърде високата температура предизвиква увреждания.
  • Намерете начин да намалите чувството за безпокойство. Експертите са категорични, че стресът е сред основните фактори за поява на косопад, изравняващ се по разпространение с другата основна причина – генетиката.
  • Масажирайте скалпа ежедневно. По този начин ще увеличите притока на кръв към скалпа, което ще доставя повече хранителни вещества към космените фоликули и ще стимулира растежа.
  • Избягвайте чисто химическите продукти и се опитайте да използвате такива на растителна основа.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *