7 грешни начина по които разресваш косата си

Правилната техника за по – здрави коси

Лосион „Ефект – 2” за силна, здрава и блестяща коса

грижи за косата

Много специалисти твърдят, че косопад може да бъде предизвикан дори от неправилно ресане. Това е напълно вярно, защото ако не внимавате или сте твърди груби, космите се чупят и в крайна сметка падат. Ето кои са седемте най – чести грешки.

Разресвате от корените към върха

Когато започвате от корена и дърпате косъма, той се чупи и се откъсва от фоликула. Вместо да правите това, стартирайте на няколко сантиметра от скалпа и бъдете нежни. Ако има заплетени кичури за момента ги оставете намира и след това им обърнете специално внимание.

Използвате четката на мокра коса

Веднага след баня космите са пълни с влага, което ги прави по – слаби. В резултат се чупят по – лесно. Решението е просто – първо изсъхнете.

Използвате гребен

Гребенът е твърде суров и мощен инструмент, независимо дали косата е суха или мокра. Ако държите да използвате точно това, изберете такъв с широки зъбци.

Разресвате твърде много и често

Ако си спомняте класическите стари филми, навярно лесно ще си представите как през половината време главната героиня не прави нищо друго, освен да виси пред огледалото с четка за коса в ръка. Това може и да изглежда романтично и в унисон с тъжното настроение на разплаканата красавица, но прекаляването чупи космите.

Използвате грешната четка

Със сигурност е за предпочитане да използвате такава с естествени зъбци, отколкото изработените от синтетични продукти. Натуралните не само разресват косата по – добре, но са и по – щадящи.

Използвате мръсни аксесоари

Точно както миете всичко останало по вас и за вас, така по същия начин поне веднъж в седмицата трябва да почиствате и аксесоарите за коса.

Причинявате статично електричество

Четката доста често предизвиква наелектризиране на косъма заради триенето. За да контролирате това използвайте хидратиращи продукти или няколко капки етерично масло, които могат да овладеят този проблем.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *