6 грешки в грижите за косата, които навярно и вие допускате

Всички искаме да имаме блестяща и красива коса, затова се подлагаме на различни процедури, променяме прическите си и използваме нови техники, за да постигнем перфектната коса.

kosopad-saveti

Но в стремежа си винаги да имаме страхотна прическа, можем сериозно да увредим косата си. Ето няколко грешки, които вероятно и вие допускате:

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

6. Решете се с четка за повече блясък. Няколко минавания с четката са достатъчни да преместите натуралните масла от корените до върховете. Много ресане само причинява фрикции на косата и може да я накъса.

5. Всеки ден използвате шампоан. Косата изглежда страхотно, когато натуралните масла достигат до върховете. Затова слагайте шампоан през ден или на третия ден. Ако искате да освежите косата си, може да напръскате с вода корените или да нанесете шампоана на сухо.

4. Решите коса влажна. Когато е влажна, косата е много по- крехка, затова не е препоръчително да я решите в това състояние. Ресането от корените към върховете може да причини чупене.

kosa-luk

3. Сушите косата, когато е много мокра. Трудно ще и предадете някаква форма, а и ще й причините сериозна вреда от топлината. Сешоарът трябва да се използва при влажна коса, най- много 20 минути. Преди сешоара, увийте с кърпа косата си и изчакайте 5 минути.

2. Носите винаги същата прическа. Нишките на космите се късат при определени положения. Най- добре е да сменяте прическите. Ако винаги си правите конска опашка на едно и също място, увреждането ще е сериозно и локализирано, ако го промените, ще намалите щетите.

1. Използвате грешната четка. Колкото по- дълга е косата, толкова по- голям трябва да е диаметъра на четката. Трябва да имате предвид и типа прическа, който искате. Дължината на косата и стилът на прическата ви са най- важни, когато си избирате четка.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *