5 въпроса и отговора за здравето на косата

kosa-chupliva

1. Кога трябва да се притеснявам заради косопада?

Всички сме имали периоди, в които имаме по- силен косопад. Нормално е да губим дневно около 100 косъма. Но ако забелязвате че по възглавницата или по четката ви остават много косми, трябва да се обърнете към дерматолог.

Ако по главата ви има малки плешиви участъци, с размера на стотинка, вероятно става въпрос за алопеция ареата.

2. Опасни ли са сешоара и пресата?

Всъщност не са толкова вредни, според експертите. Проблем е само високата температура. Направете проба върху кожата си, за да прецените дали са вредни. Ако при допир ви гори, не правете същото върху косата си, защото ще я увредите. Истинският проблем са пресите, които широко се рекламират, че достигат до 240 градуса, което със сигурност уврежда косата. Препоръката на фризьорите е да ги използвате на 180 градуса и бавно да минавате с тях.

„АНАГЕН- HR“ – КРАЙ НА ОПЛЕШИВЯВАНЕТО И БЕЛИТЕ КОСИ! ВИЖ ТУК:

kosopad-samochuvstvie

3. Полезни ли са оралните средства срещу косопад?

Истината е, че не са полезни. Може да имате полза, само ако причината за косопада е дефицит на витамини и минерали. Тогава можете да ги приемате под формата на хранителна добавка.

4. Кои фактори водят до косопад при жените?

Причините, поради които жените губят косата си, обикновено се свързани със стрес, дефицит на желязо, неправилно хранене или менопауза. Също трябва да се внимава с високата температура на пресата.

5. Колко често трябва да си мием косата?

Всичко зависи от заобикалящата ви среда. Ако около вас много се пуши, има замърсяване с прах или други частици, това се натрупва в косата и влошава здравето й. Може да си миете косата и всеки ден. Това няма да я изтощи. Но трябва да внимаваме и с измиващите средства, които използваме.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *