5 травми за косата

Ако знаехте кои са причините косата ви да страда и да променя растежа си, ще се стараете да ги избягвате. Всички искаме здрава и блестяща коса, но много често сами саботираме постигането на тази цел. Ето кои са 5- те травми, от които косата страда:

kosa-travmi

1. Стрес. Обилният косопад, над 80- 100 косъма, е една от най- честите травми. Често се дължи на стрес. Емоционалният стрес предизвиква секреция, която скъсява цикъла на растеж на косата, като я прави по- тънка. За щастие, проблемът не е завинаги. Когато мине стресът, косата ви се възстановява.

2. Майчинство и менопауза. По време на бременността косата на жената става блестяща и здрава. След като роди и започне да кърми, изтънява и започва да капе. Същите хормони, които регулират настроението, сексуалното желание и глада, въздействат и върху растежа на косата. Същото се случва, когато жената наближи менопаузата: нивата на естрогена намаляват и се увеличава андрогена, който е мъжки хормон.

„АНАГЕН- HR“ – КРАЙ НА ОПЛЕШИВЯВАНЕТО И КОСОПАДА СЪС СТВОЛОВИ КЛЕТКИ! ВИЖ ТУК:

dieti-laji

3. Строги диети. Тези диети правят косата тънка и предизвикват косопад. Косата се нуждае от 95% протеини и много енергия, за да расте. Анемията, поради липса на желязо е друга причина за страданието на косата. По- доброто хранене винаги се отразява положително на косата.

4. Топлина и стегнати прически. Нещата, които правите, за да имате по- хубава прическа, като преса и сешоар, могат да станат причина и за косопад. Използването на сешоар върху мокра коса я прави по- склонна към късане. Прекалено стегнатата конска опашка също може да повлияе негативно.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *