5 съвета за красива коса през пролетта

kosa-prolet-1

За да имате здрава и блестяща коса през пролетта, единственото, което трябва да направите, е да следвате нашите съвети:

1. Намелете увреждането на косата. Всяка жена е кокетна и затова редовно използва уреди като сешоар, преса и маша. Употребата им обаче е много опасна за косата, затова трябва да я пазим с подходящ шампоан и балсам, които да съдържат арганово масло и зехтин, тъй като натуралните им свойства предпазват космите. Добре е да изсушаваме косата си по естествен начин. Ако все пак трябва да използвате сешоар, дръжте го на повече разстояние от косата.

2. Подредете стърчащата коса. Когато няма начин да укротим стърчащата във всички посоки коса, можем да използваме натурални масла, за да се справим с тънката и увредена коса.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosa-bez-obem

3. Почистете скалпа. Използвайте сезона, за да премахнете натрупаните нечистотии в кожата на скалпа. Също като кожата по лицето, трябва да се тонизира. Добра алтернатива са продуктите от зелен чай, защото съдържат антиоксиданти.

4. Хидратиране на косата. Трябва да използваме продукти за дълбока хидратация. Така ще затворим отворените кутикули по косъма, а косата ни ще стане блестяща.

5. Хранете се балансирано. Здравето и жизнеността на косата зависят до голяма степен от това, което ядем. Тъй като косата е изградена от протеини, трябва да приемаме достатъчно пълнозърнести култури, плодове, зеленчуци. Веществата, полезни за косата са омега- 3, желязо, фолиева киселина, цинк, селен, витамин А, витамин В, витамин С.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *