5 съвета, за да избегнете сплетените краища

Няма значение каква е косата ви – къса или дълга, суха или мазна – заплетените краища винаги се появяват. В някои случаи сами изчезват, в други трябва да се отреже засегнатия кичур. Какво да направите, за да не ви се образуват досадните сплетени краища? Предлагаме ви 7 съвета, които ще ви помогнат:

сплетена коса

1 . Хидратация. Здравата и хидратирана коса по- рядко образува сплетени краища. Прекалено сухата коса може да е причина за образуване на цъфнали връхчета и сплитане. За да ги предотвратите, трябва да използвате маска за суха коса или да използвате методи на основата на кератин, за да поправите косъма в дълбочина и да изгладите люспите.

Срещу косопад и оплешивяване – лосионът „Ефект- 2“. ВИЖ ТУК:

2 . Избягвайте допира. През деня допирането в дрехите и раменете, през нощта – във възглавницата. Ако е сериозенсплетена коса1 проблем, си правете опашка.

3 . Възползвайте се, когато е мокра. За някои хора е по- лесно да разплетат краища, когато косата е мокра. Използвайте на смес от вода, масло от жожоба и алое вера за разплитане и заздравяване на косата.

4 . Грижете се за нея постоянно. Сплетените краища се появяват и ако не се грижите добре за косата през деня. Решете я, за да се почиства от мръсотиите, както и да предотвратите появата на възли. Правете го сутрин и вечер.

5 . Връхчета. Ако възлите се образуват при връхчетата, режете редовно връхчетата. Така косата ви ще расте по- бързо и ще е по- здрава.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *