5 природни решения срещу бялата коса

bqla-kosa-med

Белите коси са естетически проблем и за жените, и за мъжете. Рано или късно, винаги се появяват. Когато е късно, не го преживяваме толкова драматично, но ако започнем да побеляваме на 30, става проблем. За щастие, има различни природни средства, за да спрем ранната поява на бялата коса.

Причините за ранното побеляваме са много, ето някои от най- честите: високи нива на стрес, генетичен фактор, дефицит на В12, пушене, прекаляване с алкохола, прекаляване с мазната храна, емоционални проблеми и др.

Предлагаме ви няколко природни средства, които намаляват или предпазват от ранно побеляване. Тези рецепти трябва да се нанасят често, тъй като резултатите не идват веднага.

Лук. Богат е на много полезни вещества. Нанася се директно върху скалпа. Лукът съдържа ензим, наречен каталаза, който намалява хидрогенния пероксид, който се натрупва в космените фоликули и обезцветява косъма. Лукът стимулира също растежа на косата.

Авокадо. Действа супер хидратиращо и помага да имаме блясък на косата и предпазва от ранно побеляване. Авокадото съдържа минерали, мастни киселини и витамин Е, което притежава възстановяващи свойства и подобрява здравето на косата. За целта извадете меката част и я нанасяйте върху скалпа и косата.

„РЕСТАРТ 1- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ БЕЛИ КОСИ! ВИЖ ТУК:

avokado

Кана. Това е натурален прах, който се използва да оцветява косата, без да предизвиква нежелания ефект от боята за косата. Продуктът има червеникав оттенък.

Орехови листа. Алтернативен начин за скриване и намаляване на белите коси, без да страдаме от вторичния ефект на химикалите. Тези листа съдържат вещество, което се използва като оцветител в индустрията. Сварете листата от орех и оставете да киснат 15 минути, след което нанесете върху косата.

Лосион от салвия. Това растение помага за покриването на белите коси. Оставете листата да врат 30 минути, за да извлечете екстракта. Нанесете върху косата. Правете процедурата 3 пъти седмично.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *