5 неща, които увреждат косата ви

Много хора си мислят, че за да имат здрава, красива и блестяща коса трябва да харчат много пари или да прекарват часове във фризьорския салон.

kosa-uvrejdane

Има някои лоши навици, които много могат да влошат състоянието на косата ни като я увредят.

5 . Миете косата с гореща вода. Няма нищо по- релаксиращо от душ с хладка вода или топла, нали? Но истината е, че косата има по- добър вид, ако се мие на ниски температури: студената вода я прави силна и блестяща.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Мийте се на температурата, която ви е приятна, но важното е последното миене да е със студена вода.

4 . Решете мократа коса. Косата е много по- чуплива, когато е мокра, тъй като водата подува кутикулата и я опъва. Първо разплетете косата в гребе с широки зъби, после сложете балсам.

kosopad-pri-stres

3 . Използвате неподходящи продукти. Трябва да избирате подходящи продукти за вашата коса. Ако усещате, че косата ви е суха, може би шампоанът не е подходящ. Много е важно изборът на шампоан да е съобразен с типа на косата ви.

2 . Не подстригвате връхчетата редовно. Ако косата ви е дълга, подстригвайте връхчетата всеки 2 месеца, за да не цъфтят и да не се късат.

1 . Използвате преса и сешоар. Много са подходящи, за да изправяме буйната коса. Въпреки това те много я увреждат и затова не трябва да прекалявате с тях. Опитайте се да ги ограничите до специални поводи и винаги си слагайте топлинен протектор.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *